Det finns få hotell i Falun som ligger så centralt som First Hotel Grand. Här bor man verkligen centrumnära; faktum är att man bara behöver gå ut ur hotellets reception för att befinna sig mitt i stan. Detta är enormt smidigt både för affärsresenären och turisten. Kommer man med tåg är det bara 650 meter till tågstationen och anländer man med bil finns möjlighet att parkera antingen inomhus i garage eller utomhus. Det mesta som finns i Falun centrum har man inom räckhåll; allt från olika slags nöjen, restauranger och annat. Apropå restaurang så finns den populära amerikansk-inspirerade restaurangen O’learys i hotellet, så det är bara att ta hissen till andra våningen och kliva rakt in.

På First Hotel Grand anordnas det regelbundet olika konferenser och liknande, eftersom det här finns fina konferensrum och andra faciliteter som kan tänkas behövas. Det anordnas också andra typer av evenemang och man kan som gäst välja att boka särskilda paket där övernattning, middag och diverse entréer ingår beroende på erbjudande. Det finns ett flertal olika rumskategorier att välja bland på detta hotell. Den som reser på egen hand väljer i regel ett enkelrum, eller kanske ett superiorrum om man önskar lite extra plats. Som par eller familj finns det större rum, där de största är sviter på hela 45 till 55 kvadratmeter. Oavsett rumsval får man ett bekvämt boende med Jensen-sängar.

På Grand finns också möjlighet att träna upp flåset i det stora gymmet på 150 kvadratmeter, som gästerna har full tillgång till. Skulle man föredra att promenera är detta en riktigt rolig form av motion i Falun; man får både röra på sig och samtidigt se mycket av de sevärdheter som ligger inom gångavstånd från hotellet. Dessutom är det inte långt till idrottsanläggning, golfbana och andra aktiviteter – samt bara 2,5 mil från en populär skidanläggning.